Brzeće sobe su praktičan način da provedete nekoliko dana na planini bez velikih investicija u odmor. Za sve koji nemaju velike prohteve kada je u pitanju luksuzan smeštaj u Brzeću se mogu pronaći kvalitetne sobe za izdavanje. Cene smeštaja su povoljnije nego u centru Kopaonika.

Ipak, potrebne su rane rezervacije upravo iz tog razloga što je smeštaj veoma tražen u svim sezonama. Sobe za iznajmljivanje mogu se naći u pansionima, privatnim kućama, vikendicama i vilama. Sve sobe su sa kupatilom i tuš kabinom, odnosno kadom. Ponekad je za rezervaciju soba potrebno uplatiti određeni depozit u iznosu 10 odsto od ukupne cene. Takođe treba se raspitati o dodatnim povoljnostima za plaćanje unapred i u kešu. Po dolasku u smeštaj plaća se ostatak iznosa, a u nekim slučajevima tek nakon završetka odmora. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne.

Potrebno je raspitati se pre rezervacije da li se svakodnevna zamena posteljine i čišćenje smeštaja doplaćuje, mada je to retko slučaj. Čišćenje je obično uključeno u cenu noćenja. Za one sa sopstvenim vozilom tu su i privatne vikendice koje nude najam soba, a i hotelski smeštaj nudi boravak u sobama ili apartmanima.

Ponuda soba kao i njihova opremljenost iz godine u godinu je sve bolja a domaćini spremniji da gostima ponude i dodatne sadržaje. Kuće i vile sa smeštajem uglavnom su smeštene u blizini nekog od lokalnih restorana i kafića. Vlasnici vila često svojim gostima nude i mogućnost organizovanih izleta, a tu su i da pruže dodatne savete šta posetiti tokom boravka na ovoj planini. Brzeće se nalazi na svega par kilometara od centra Kopaonika i izbor je onih koji ne žele da budu usred gužve. Brzeće upravo zato nudi idealne uslove za idilični planinski odmor. Uz prelepu prirodu i čist vazduh kao i obezbeđen prevoz do žičara i staza, tu su i drugi uslovi za uživanje. Ukoliko se odlučujete za hotelski boravak, možete biti smešteni u sobama različitih kategorija u zavisnosti od vaših mogućnosti ali i želja. Tu su manje sobe za dve osobe u kojima ćete naći sef, mini bar, TV sa kablovskom i opremljeno kupatilo.

Porodične sobe u hotelima, praktično su jedna vrsta apartmana jer su izdeljene na nekoliko celina za spavanje, a poseduju i opremu za roditelje sa malom decom kao što su manji ležaji ili kreveci.