Kopaonik hoteli spadaju među najbolje smeštajne kapacitete ovog tipa u svim zimskim odmaralištima u zemlji. Posetioci ove planinske lepotice koji žele odmor tokom koga neće razmišljati o obrocima i koji žele da sve imaju na jednom mestu treba da odaberu boravak u hotelu. U skladu sa visinom budžeta možete odabrati boravak u hotelima sa dve, tri, četiri ili pet zvezdica.

Kategorizacija hotela sa sobom povlači i druge elemente koji se tiču same opremljenosti hotelskih soba, ali i drugih sadržaja u samom hotelu. Hoteli na Kopaoniku danas nude širok spektar aktivnosti u svojim objektima, od fitnes i spa centara u kojima se možete relaksirati do sadržaja za decu poput igraonica.

Takođe ste u mogućnosti da birate da li želite da vaš boravak bude na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona. Ako ste od onih koji ceo dan provode napolju, skijajući, vozeći snoubord ili čak sankajući se, možda pun pansion nije opcija koju želite. U tom slučaju se možete odlučiti za kombinaciju doručak-večera, što većina hotela i nudi.

Kada govorimo o rekreaciji van samih staza, hoteli na ovoj planini mogu zadovoljiti zahteve i posetilaca koji su profesionalni sportisti. Dobro opremljeni fitnes centri u svom sastavu imaju sve neophodne sprave za iskusne i posvećene vežbače, te ne morate da brinete da ćete poremetiti ustaljeni ritam treninga.

Najskuplji i najluksuzniji hotelski objekti nalaze se u samom centru, dok su oni nešto povoljniji smešteni na udaljenosti od par kilometara. Bilo da ste planirali odmor tokom ski sezone koja traje od novembra do marta, bilo da želite letnji odmor, rezervišite unapred.

Rane rezervacije vam mogu doneti popust ali i veću mogućnost izbora.Određeni broj hotela nudi i mogućnost uplate ski pasa uz rezervaciju smeštaja. Svi hoteli imaju svoj parking, te ne morate brinuti oko mesta za svoj auto. Još jedna od povoljnosti boravka u hotelu jeste mogućnost ostavljanja vrednih stvari i novca u hotelskom sefu.

U sef možete odložiti i dokumenta, nakit i slične vredne stvari koje vam nisu potrebne dok ste na stazama ili tokom čitavog odmora. Tu je takođe i besplatni bežični internet, a sobe su opremljene TV sa kablovskim ili satelitskim programom. Barovi i restorani u okviru hotela nude mogućnost room-service, u slučaju da ste preskočili neki obrok.

Takođe, u hotelu možete naručiti i buđenje ako želite da ranije krenete na put ili da uhvatite svitanje, odete u ranu šetnju, na trčanje i slično. Još jedna od povoljnosti boravka u hotelu je i ta što nude posebno pripremljene obroke za osobe koje su na posebnom režimu ishrane, za dijabetičare ili vegetarijance.

Za sve koji su smešteni u hotelima koji su dalje od ski centra, organizovan je prevoz mini busevima svakog dana do staza i nazad u određenim vremenskim intervalima.