Kopaonik vile pružaju posetiocima kraljice planinskog turizma najbolje uslove za uživanje i aktivan odmor. Ljubitelji zimskih sportova rado se odlučuju za boravak u kopaoničkim vilama koje iz godine u godinu nude sve kvalitetniji smeštaj ali i dodatne sadržaje. Veliki broj luksuzno opremljenih vila za najam se nalazi u samom centru Kopaonika, te je u njima zakup ležaja skuplji. Na samo nekoliko kilometara dalje nalazi se vikend naselje gde je smeštaj u vilama povoljniji. Vlasnici vila su svojim gostima omogućili prevoz mini busevima do ski staza te ne morate da brinete ako nemate svoj auto.

Dobar broj vila po svojim kapacitetima može da parira hotelima, te imaju čak i svoj restoran, manje bazene ili spa centre. Gostima je na raspolaganju smeštaj u dvokrevetnim, trokrevetnim, ili četvorokrevetnim sobama i apartmanima. Za sve koji dolaze svojim automobilom, tu je parking koji se ne plaća. Svojim izgledom vile se sasvim uklapaju u planinski ambijent ne narušavajući prirodno okruženje, te pružaju pravi ugođaj boravka na planini. Bilo da dolazite u letnjim ili zimskim mesecima savetujemo da svoj smeštaj rezervišete unapred. Za to postoje dva razloga.

Prvi je jer je smeštaj jeftiniji ako na vreme isplanirate odmor, a drugi razlog je veća mogućnost izbora lokacije i tipa vile. Sve vile se nalaze na nadomorskoj visini iznad 1500 metara, a putevi su prohodni i redovno se održavaju i čiste za vreme zimske sezone. U jednom broju vila postoji i mogućnost pansionske ishrane uz kombinovanje obroka po želji gosta. Neke od vila imaju i svoju recepciju koja radi 24 sata, te je osoblje dostupno za bilo koju vrstu saveta u svakom trenutku. Kod vila u kojima postoji pansionska ishrana postoji i mogućnost room servica.

Skijašnice za svaki apartman su takođe uključene u ponudu.Za porodice sa decom tu su i igraonice, dok su sobe opremljene krevecima za bebe i krevetićima za manju decu.Većina apartmana ima i svoju kuhinju sa trpezarijom dok se u svim sobama nalazi kupatilo sa tuš kabinom. U bajkovitom i romantičnom naselju Treska nalazi se veliki broj vila koje su veoma popularne među posetiocima Kopaonika. Ski staze su na svega par kilometara udaljenosti, a u blizini se nalaze i prodavnice, kafići i brojni restorani sa domaćom kuhinjom i kopainičkim specijalitetima.

Pored drugih sadržaja gosti se mogu baviti i paraglajdingom na poletištu Kokorovac koje je na oko četiri kilometra udaljenosti od Treske. Ono što posetioce Kopaonika uvek očara je pogled koji se pruža na okolne planine i snežne vrhove. Ski sezona traje od novembra do marta, ali se sve veći broj gostiju odlučuje da odsedne u nekoj od vila i tokom letnjih meseci.U saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, vlasnici vila u mogućnosti su da svojim gostima organizuju izlete i druge turističke sadržaje.