Za Kopaonik planinarske staze postaju sve više jedna od značajnih atrakcija, koja privlači sve veći broj ljubitelja planinarenja, ali i prirode uopšte, jer šetnjama po ovim planinarskim stazama možete upoznati floru i faunu Kopaonika, istražiti vode i izvore, posetiti vrhove i šume, uživati u pravom odmoru i opuštanju na ovoj divnoj planini.

Za današnji Kopaonik planinarske staze jesu njegovi skriveni putevi, kojima može odvesti sve posetioce u jedan drugi svet, da vide divne pejzaže, izvore, jezera, šume i proplanke, da uživaju u istraživanju planine na najbolji mogući način. Planinarske staze vas na Kopaoniku mogu odvesti do Nacionalnog parka, koji je pravi zaštićeni rezervat na ovim prostorima, do mnogobrojnih manastira kako biste se upoznali sa istorijom Kopaonika i Srbije, do mesta na kojima možete sakupljati šumske plodove i lekovito bilje.

Zato su danas svim posetiocima koji dođu na Kopaonik planinarske staze već poznate, jer ko jednom pođe njima, uvek se vraća iznova, da istraži još jedan skriveni kutak, da pregleda još jedan neistraženi deo planine. Planinarskim stazama možete krenuti peške, ali možete voziti i bicikl, možete jahati konja, i slično.

kopaonik planinarske staze

Planinarenje je veoma popularna aktivnost poslednjih godina i na prostoru čitave Srbije, pa danas postoji veliki broj društava i organizacija koje se bave organizovanjem planinarenja na brojnim planinama naše zemlje. Jedna od njih je svakako Kopaonik, koji se odlikuje veoma zanimljivim planinarskim stazama, koje svim planinarima mogu da ponude pravi ugođaj i veoma zanimljivu šetnju planinskim vrhovima. Ukoliko se nikada do sada niste bavili planinarenjem, ovo može biti razlog da počnete, jer Kopaonik raspolaže divnim stazama koje vam mogu pomoći da upoznate dušu ove planine na jugu Srbije.

Na Kopaoniku postoji veliki broj zanimljivosti, prirodnih spomenika, različitih atrakcija koje treba videti, zato se akcije planinarenja organizuju često, u zavisnosti od vremenskih prilika i tražnje turista.

Kopaonik je decenijama unazad vrlo posećena turistička destinacija, ali ova planina uvek ima da ponudi mnogo više i bolje, uvek da da nešto zanimljivo i izazovno, i iz tog razloga nije iznenađujuće što privlači veliku pažnju svih turista širom ovog dela Evrope. Posetite i vi Kopaonik, uverite se u priče vaših prijatelja i poznanika, nađite i vi svoju omiljenu planinarsku stazu, jer vas na ovoj planini danas očekuju mnoge avanture i izazovi, koje možete savladati i koje možete pripričavati svojim narednim generacijama.