Na istočnim padinama planine Kopaonik Brzeće dočekuje svoje goste svih dana tokom godine, a posebno tokom zimske sezone, kada su svi obronci planine prekriveni snežnim pokrivačem. Iako nema mnogo stanovnika, Brzeće tokom sezone primi i po nekoliko desetina hiljada turista, koji na ovom mestu uživaju u odmoru, skijanju, sankanju, planinarenju i svim drugim lepotama koje planinski turizam podrazumeva. Udaljenost Brzeća od Kopaonika je zanemarljiva – Brzeće Kopaonik 14 km, tako da svi posetioci mogu za sebe ovde pronaći smeštaj veoma povoljno i pristupačno, a blizina same planine je velika prednost.

Za Brzeće nadmorska visina ne predstavlja nikakav problem, posebno imajući u vidu da je u pitanju nadmorska visina od 1.000 metara. Povezanost sa svim većim gradovima je odlična, a tokom sezone organizovan je i prevoz svih turista na vrh Kopaonika na svakih sat vremena. Imajući u vidu da udaljenost nije velika, relacija Brzeće Kopaonik se može savladati za petnaestak minuta, tako da svi turisti vrlo brzo mogu uživati u svim lepotama zimskih sportova.

Brzeće je mesto u kome postoji mnogo više smeštajnih kapaciteta nego stanovnika koji ovde žive, tako da se tokom sezone broj ljudi koji boravi u ovim krajevima višestruko poveća, tako da je Kopaonik vrlo živa planina tokom zimske sezone. U naselju Brzeće možete naći i luksuzne hotele, privatne apartmane ili smeštaj u seoskim kućama veoma povoljno, tako da se za svakoga može naći po nešto.

Brzeće je okruženo brojnim vrhovima Kopaonika, ušuškano između reka i potočića, staza i livada, manastira i vodenica, tako da ovde možete doživeti svu lepotu Kopaonika kako zimi, tako i leti, uverićete se kad jednom dođete u Brzeće.

Kada dođete u Brzeće Kop vam je na svega nekoliko minuta vožnje, veoma blizu su vam svi hoteli, restorani, a prevoz do vrha Kopaonika imate relativno često. Na ovom malom mestu možete naći sve turističke pogodnosti, sve ono što vam je potrebno za odmor, za uživanje u zimskim sportovima, za sve ono što na Kopaoniku želite da probate.

Brzeće je mesto prepuno gostoljubivih stanovnika, mesto na kome možete da se opustite i preporodite, koje vam i tokom zime i tokom leta može ponuditi pravu zabavu i odmor kome ste se nadali. Uverite se da i u Srbiji možete da provedete divan odmor, prelepo zimovanje i to samo na nekoliko desetina ili stotina kilometara udaljeno od vas.