Kada stignete na zimovanje na Kopaonik skijališta su verovatno prva mesta koja obiđete ili o kojima se raspitate, posebno ukoliko ste strastveni skijaš. Velika prednost skijališta na Kopaoniku jeste i ta što su ona povezana dobro razrađenim sistemom žičara i ski liftova, tako da bez ikakvih problema možete da stignete do izabranog skijališta i da celog dana uživate u spuštanju niz padine Kopaonika.

Planina Kopaonik jeste veoma poznato turističko mesto, koje posećuje veliki broj turista iz Srbije i regiona, a jedan od osnovnih razloga jeste činjenica da na Kopaoniku postoji veliki broj skijališta, koja su potpuno opremljena za pravo uživanje u ovom zimskom sportu. Skijališta na Kopaoniku mogu posetiti svi turisti, bez obzira na nivo poznavanja ovog sporta, tako da u skijanju mogu uživati i početnici i pravi profesionalci, a sve staze su jasno obeležene i prilagođene različitom nivou znanja i poznavanja ovog sporta. Ono po čemu je Kopaonik posebno poznat jeste da na ovoj planini danas postoji preko 62 kilometra skijališta, ski staza i ski puteva, kojima se skijaši mogu kretati i uživati u ovom sportu. Bez obzira da li volite alpsko ili nordijsko skijanje, na Kopaoniku ćete naći svoje omiljeno skijalište.

kopaonik skijalista

Ono što je svakako važno napomenuti jeste da su skoro sva skijališta na Kopaoniku povezana sistemom za veštačko osneživanje, tako da i ukoliko nema dovoljno snega, možete bez problema skijati, a takođe to znači i da skijaška sezona može trajati i duže od predviđene, jer veštački sneg na skijalištima na Kopaoniku može u potpunosti da zameni pravi i pruži identičan ugođaj.

Još jedna posebnost Kopaonika jeste i činjenica da je otvoren snow park, koji je prava posebnost ovog dela Srbije i veoma je značajan za organizaciju mnogih takmičenja, kako domaćeg, tako i internacionalnog karaktera. Tako da više izgovora nema, rešite da ove godine za zimovanje vaša destinacija bude Kopaonik skijališta vas očekuju sa velikim nestrpljenjem, jer verujemo da ćete na Kopaoniku na pravi način uživati u skijanju, da ćete ovaj sport zavoleti kao nikada pre i da ćete narednih godina dolaziti ovde da još samo malo uživate u ovim divnim skijalištima, koja su kao stvorena za vas.

Kopaonik je spreman za novu zimsku sezonu i nove radosti na snegu, a jedino što vi treba da uradite jeste da se spakujete i krenete na put u pravcu Kopaonika, krenete u novu avanturu koja vas čeka na padinama ove divne srebrne planine. Skijališta Kopaonika su spremna i otvorena za sve vas, dođite i zauzmite svoja mesta.

kopaonik skijalista1