Brzeće smeštaj treba da potraže svi ljubitelji skijanja koji žele da provedu nezaboravan odmor u pravom planinskom okruženju. Ova mala opština koja ima nešto manje od 300 stanovnika tokom zimskih meseci vrvi od skijaša i ljubitelja sportova na snegu. Brzeće pripada opštini Brus i nalazi se u Raskinskom okrugu, a u neposrednoj blizini Kopaonika.

Već godinama je popularno odmaralište kako tokom zimskih tako i letnjih meseci jer posetiocima pruža sve pogodnosti kvalitetnog odmora. Brzeće je takođe poznato i među ljubiteljima domaće radinosti, a čuveni su i lokalni specijaliteti, naročito mlečni proizvodi. Domaći sir i kajmak su na dobrom glasu, baš kao i slatko od divljih kupina, borovnica i malina zbog čega putnici namernici često svraćaju u ovaj kraj.

Svi koji žele da uživaju u zimskim radostima ili da se tokom letnjih mesec sklone iz usijane gradske džungle u prirodu mogu da pronađu povoljan smeštaj u Brzeću. Na samo par kilometara od centra Kopaonika na raspolaganju vam je nekoliko hotela, pansioni i apartmanski smeštaj. Cene smeštaja u Brzeću znatno su povoljnije u odnosu na Kopaonik, te se savetuje da unapred rezervišete smeštaj. Sezona skijanja traje od novembra do marta, te se rezervacije prave i mesecima unapred. Najveće gužve obično su u periodu oko novogodišnjih praznika. Pored toga što će vam rana rezervacija omogućiti veći izbor smeštaja kakav želite, tu su i niže cene u odnosu na rezervacije pred sam polazak. Apartmani u Brzeću su moderno opremljeni sa kuhinjom koja poseduje posuđe i pribor za jelo. Tu su i televizori sa kablovskom antenom, a nešto bolje opremljeni apartmani gostima nude i bežični internet. Svi apartmani imaju skijašnicu za odlaganje ski opreme.

Takođe, bilo da se odlučite za apartmanski, odnosno privatni ili smeštaj u hotelima, gostima je obezbeđen parking za vozila. Za one koji dolaze autobusom, stajališta su blizu glavnih smeštajnih punktova. U toplom i intimnom ambijentu hoteli koji se nalaze na visini od preko 1.100 metara svojim gostima nude brojne usluge. Tu su restoran, staklena bašta, kafe bar, noćni klub, TV sala, sala za sastanke, prodavnica, prostorije za stoni tenis i bilijar, ski servis i ski ostava. U samim objektima prisutna je bežična internet konekcija koja je za goste hotela besplatna. Prevoz do ski staza je organizovan, bez obzira da li ste smešteni u apartmanima ili hotelima. Potrebno je samo da se raspitate kod svojih domaćina kako bi vam rekli raspored polazaka i povrata, kao i do kojih staza prevoz ide.

U blizini su i škole skijanja za najmlađe ili početnike, te ne morate da brinete čak i ako ne znate da skijate. Uostalom, planina nudi puno mogućnosti za relaksaciju, a šta ćete od ponuđenog izabrati, zavisi samo od vaših afiniteta.