Kopaonik vikendice idealne su za sve koji žele da provedu odmor u uslovima koji najviše podsećaju na njihov dom. Za vikendice na Kopaoniku odlučuju se kako porodice s decom, tako i mladi u većem društvu. Ovo je sjajan način da okupite ekipu i uživate u svim čarima ove planinske lepotice a da pri tom imate svu privatnost koju želite. Porodicama sa decom se takođe preporučuje boravak u vikendicama jer tako mogu s klincima da se pridržavaju istog tempa koji imaju i kod kuće.. To se prvenstveno odnosi na komfor koji je deci potreban kao i na navike koje imaju po pitanju vremena spavanja i hranjenja.

Na Kopaoniku i neposrednom okruženju postoji veliki broj vikendica koje se mogu iznajmiti na vikend, sedam, deset dana pa i duže ili kraće. U zavisnosti od dubine džepa zavisi i tip vikendice koji ćete odabrati. Na raspolaganju su luksuzne vikendice smeštene u neposrednoj blizini ski staza koje nude uslove boravka gotovo kao u luksuznim hotelima. Veliki broj vikendica ima i svoje skijašnice za vašu zimsku opremu, kao i parking za automobile ako dolazite svojim vozilom. Veličinu vikendice takođe možete birati prema broju osoba koje će u vikendici odsesti. Tako su na raspolaganju one manje sa četiri kreveta ali i velike vikendice u kojima može spavati 10 i više osoba.

Pravilo je da što je vikendica bliže ski centru, odnosno samom centru Kopaonika to je cena viša. Najam jeftinijih vikendica je u vikend naselju na svega 5,6 kilometara od centra Kopaonika. Budući da lokalni pansioni, vile i drugi smeštajni objekti imaju organizovan prevoz do staza, uvek možete u dogovoru sa vlasnikom vikendice videti da se i vama obezbedi prevoz. Vikendice su građene tako da se svojim izgledom savršeno uklpaju u bajkoviti planinski predeo. Opremljene su telefonskim vezama, TV aparatima, opremljenim kuhinjama i kupatilima, te vam svakako ništa neće nedostajati. Na raspolaganju vam je kablovska televizija, dok bolje opremljene vikendice nude i bežičnu internet konekciju.

U vikend naselju baš kao i u samom centru Kopaonika postoje dobro snabdevene prehrambene prodavnice za sve koji obroke spremaju sami. S druge strane tu su i manji restorani koji nude domaću kuhinju po veoma povoljnim cenama za sva tri obroka. Vikendice možete birati i po tipu grejanja koje želite, neke koriste drva za ogrev, druge struju, treće gas itd. U kojoj god sezoni da se opredelite da svoj odmor provedete na ovoj planini poželjen su rezervacije unapred. Ovo je način da uštedite jer su cene za rane rezervacije povoljnije, a imate i veću mogućnost izbora. Kada se umorite od aktivnosti na snegu ili dugih šetnji tokom toplijih meseci, odmor u vikendici je prava stvar. Ušuškane u borovoj šumi vikendice pružaju mir i čist vazduh tako neophodan svima koji žive užurbanim gradskim tempom.

Pozovite nas i raspitajte se kakve vikendice imamo na raspolaganju. Sigurni smo da ćemo pronaći vikednice na Kopaoniku koje će sasvim ispuniti vaše zahteve i očekivanja po najpovoljnijoj ceni.