Brzeće vikendice nudi smeštaj tokom letnje i zimske sezone u planinskim vikendicama raštrkanim u ovom idiličnom kopaoničkom selu. Za sve ljubitelje boravka u prirodi, Brzeće nudi niz pogodnosti tokom čitave godine, a naročito za skijaše od novembra d marta. Vikendice u Brzeću su u privatnom vlasništvu i oko cena smeštaja kao i raspoloživosti kapaciteta pregovara se upravo sa njihovim vlasnicima.

Budući da je na nekih 14 kilometara udaljenosti od centra Kopaonika smeštaj u vikendicama u Brzeću je povoljniji i za one sa nešto plićim džepom. Poželjno je izvršiti rezervaciju unapred zbog raspoloživosti smeštajnih kapaciteta. Inače, ovo selo je poznata vazdušna banja na nadmorskoj visini od 1.100 metara na istočnim padinama Kopaonika.

Vikednice su obično izolovane u odnosu na vile, apartmanska naselja i hotele, te svojim korisnicima pružaju maksimalnu privatnost i mogućnost odmora. Većina vikendica poseduje svoje skijašnice, za zimsku opremu, parking i malu parcelu gde tokom sunčanog dela godine možete pripremati roštilj i uživati u zelenilu. Ovo su uglavnom i najveće prednosti za sve one koji žele miran odmor i potpunu tišinu bez uznemiravanja. Što se opremljenosti samih vikendica tiče većina ih ima dve i više soba za spavanje, te su komforne za smeštaj i do 10 ljudi. Luksuznije vikendice imaju više nameštaja i bolje su opremljene tehnikom i drugim pogodnostima.

Sve vikendice imaju svoja kupatila i određeni tip grejanja. Dodatni troškovi koji uključuju čišćenje, iznošenje smeća, zamenu posteljine i drugo mogu se organizovati u dogovoru sa vlasnicima vikendica. Vikendice možete birati i po tipu grejanja koje želite, neke koriste drva za ogrev, druge struju, treće gas itd. Vikendice se preporučuju posetiocima sa sopstvenim vozilom, koji zatim sami mogu da biraju na kojim ski stazama će provesti dan. U samom naselju postoje i prodavnice, nekoliko restorana i kafića, gde se možete hraniti ukoliko sami ne spremate svoje obroke.

Ono što bi obavezno trebalo da probate su lokalni specijaliteti nacionalne kuhinje kao i čuveni kopaonički kajmak. Turisti praktikuju da od meštana kupuju i slatko ili džem od borovnica, malina i raznog šumskog voća, kao i domaće mešavine čajeva od planinskog bilja. Brzeće van sezone ima oko 300 stanovnika dok u zimskom periodu taj broj postaje znatno veći.

Svi putevi koji vode do Brzeća i manjih zaseoka su čisti i redovno se održavaju tokom cele sezone. Gostima se svakako savetuje da na planinu ne kreću bez zimskih guma, lanaca i ostale zimske opreme.