O Kopaoniku – Kopaonik je najpoznatija planina sa juga Srbije, koja je poslednjih decenija pretvorena u pravi turistički centar, koji je poznat i van Srbije, o čemu svedoči veliki broj inostranih posetilaca, koji raste iz godine u godinu.

Turistička ponuda Kopaonika jeste takva da svako za sebe može da nađe nešto interesantno što će ga privući da ovu planinu poseti u bilo koje doba tokom godine. Ukoliko želite da posetite Kopaonik tokom trajanja zimske sezone, ovde možete pronaći kvalitetne ski staze, sistem žičara i ski liftova koji parira svetskim ski centrima, smeštaj i hranu vrhunskog kvaliteta, ali i mnogobrojne zanimljivosti, kao što su bob na šinama, mogućnosti organizovanja planinarenja, snowbording, i druge zanimacije, ali i atrakcije koje privlače veliki broj turista.

kopaonik1

Ukoliko Kopaonik želite da posetite tokom leta, na raspolaganju imate mnoga planinarska društva, koja mogu organizovati šetnje do vrhova Kopaonika, planinarenja prema unapred definisanim rutama, sakupljanje lekovitog bilja ili jednostavne šetnje skrivenim stazama Kopaonika. Danas na Kopaoniku postoji veliki broj ergela, na kojima možete uzeti i časove jahanja, tako da ova planina može da bude zanimljiva i tokom leta, kada sve procveta, kada se priroda probudi i kada se planina obuče u novo, zeleno ruho. Nacionalni park Kopaonik pravi je raritet ovog podneblja, jer se prostire na preko 11 hektara površine i obuhvata veliki broj zaštićenih vrsta, prirodnih spomenika, kulturnih baština i mnogih drugih zanimljivosti, koje su interesantne svim posetiocima, koji se uvek iznova vraćaju da još detaljnije i bolje upoznaju ovu divnu srebrnu planinu.

Kopaonik je planina koja danas može da ponudi mnogo toga, bez obzira da li ovde dolazite u potrazi za odmorom ili avanturom, za skijanjem ili šetnjama, u potrazi za tragovima jednog davnog vremena ili u traganju za naznakama budućnosti koja je na Kopaonik stigla davno. Na jednom mestu možete pronaći mnoge interesantne znamenitosti i atrakcije, koje mogu biti zanimljive tokom četiri godišnja doba, tako da se može konstatovati da je Kopaonik planina za sva doba, mesto za sve uzraste i područije za mnogobrojna uživanja.

Svim posetiocima Kopaonika samo jedna poseta je dovoljna da budu potpuno očarani lepotama ove planine, da se zaljube na prvi pogled u sve njene blagodeti i da Kopaonik postane omiljeno mesto za odmor, rekreaciju i zabavu svih generacija, od današnjih dana, do bliske i daleke budućnosti, koju na Kopaoniku možete dočekati nasmejani.