Planina Kopaonik je jedna od najvećih planina u Srbiji, na kojoj je turizam razvijen decenijama unazad jer je Kopaonik planina koja svake godine ugosti veliki broj turista kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Nalazi se u južnom delu zemlje, a sadržaji koje ova planina danas nudi raznovrsni su i veoma traženi. Kopaonik planina je poznata i po Nacionalnom parku koji se na njoj nalazi, a u kome postoji veliki broj zaštićenih prirodnih lepota, koje se čuvaju od zaborava. Poslednjih godina na Kopaoniku se dosta ulagalo u turističke objekte i prateće elemente, kako bi se svi turisti ugostili najbolje moguće.

Planina Kopaonik je postao poznat poslednjih godina po najvećem skijaškom centru u Srbiji, tako da može da pruži pravi užitak svim ljubiteljima zimskih sportova, pre svega skijanja na veoma zanimljivim stazama.

Najviši vrh planine Kopaonika jeste na daleko poznat Pančićev vrh, koji se nalazi na visini od 2.017 metara, a ukoliko uspete da se popnete do kraja, imaćete osećaj da se nalazite na krovu sveta. Ono što još Kopaonik izdvaja od ostalih sličnih planina jeste i pravo bogatstvo kulturne baštine i manastira, koje morate posetiti ukoliko dođete na ovu planinu. Danas je Kopaonik planina u Srbiji koja je izuzetno posećena i koja je postala pravi turistički centar poslednjih godina.

Postaje posebno primamljiva stranim turistima, kojih je sve više iz godine u godinu. Skoro polovinu dana u godini obronke Kopaonika krase snežni pokrivači, a uz činjenicu da na ovoj planini uvek bude i preko 200 sunčanih dana u godini, može se doneti zaključak da je vrlo atraktivno mesto za zimovanje, ali i za letnje dane.

Kopaonik planina obiluje stazama za šetnje, za vožnju biciklom kada se za to steknu uslovi, mestima na kojima možete uživati u svežem vazduhu i pogledu na vedro nebo, koje ćete skoro moći da dotaknete. Na ovoj planini svoju zanimaciju mogu naći i mladi i stari, za svakoga ima po nešto interesantno, a iz godine u godinu Kopaonik nudi nove sadržaje i različita dešavanja, kako bi se svi posetioci ugostili na pravi način.

Bez obzira da li želite da odmarate na planini, da se skijate ili sankate, da šetate u prirodi ili uživate u nacionalnim specijalitetima prve klase, sve ovo i još mnogo više može da vam ponudi Kopaonik planina u Srbiji koja sve više postaje njen zaštitni znak i koja privlači mnogo pažnje svim svojim lepotama.

Posetite Kopaonik planinu i uverite se da je u pitanju mesto na kome vreme stoji, mesto koje vam može ulepšati život i mesto na kome ćete sigurno sakupiti divne uspomene, za dugo sećanje.