Za Kopaonik pešačke staze jesu staze upoznavanja, druženja sa prirodom, pešačke ture na Kokpaoniku su tu radi otkrivanja svih čari ove srebrne planine i svih tajni koje vekovima skriva. Pešačke staze koje su namenjene za sve turiste obeležene su adekvatno, tako da u svakom trenutku možete znati gde se nalazite i koliko imate da pešačite do željene destinacije.

Poslednjih godina planinski turizam postaje sve popularniji, i zimi i leti, jer planine Srbije danas mogu da ponude najraznovrsnije programe i sadržaje, koji svim posetiocima mogu biti zanimljivi i privlačni. Jedna od najposećenijih planina u Srbiji svakako jeste Kopaonik, koji danas može da vam ponudi obilje aktivnosti, tako da osim skijanja, ovde možete uživati u snowbordingu, bobu na šinama, ali i u dugim pešačenjima raznovrsnim stazama Kopaonika.

Kopaonik pešačke ture se organizuju u skladu sa potrebama turista i tražnjom koja postoji za ovom aktivnošću. Pešačke ture mogu biti individualne ili grupne, u skladu sa vašim zahtevima i mogućnostima vodiča, tako da za sebe možete da pronađete najbolju ponudu i najlepše pešačke staze za upoznavanje Kopaonika.

kopaonik pesacke staze

Pešačenjem kroz proplanke i livade, kroz šume i uvale, možete da sagledate jednu drugačiju stranu Kopaonika i da istražite svaki njegov kutak i svaki delić planine, koja će vam sigurno dugo vremena ostati u lepom sećanju. Na Kopaoniku možete naći i veliki broj planinskih društava, koji stalno organizuju pešačke ture na različite strane Kopaonika, kako biste bili u prilici da svaki njegov vrh, svaki deo planine istražite i do kraja upoznate.

Kada dođete na Kopaonik pešačke staze su definitivno putevi kojima treba da pođete, jer osim toga što je korisno, pešačenje je veoma zdravo za vaš organizam i može da vas podstakne na aktivan odmor ovde na Kopaoniku, da vam ponudi jednu drugačiju perspektivu odmora koja vam može mnogo odgovarati. Jedna od naših najlepših planina svakako jeste Kopaonik pešačke ture su kreirane tako da se upoznaju sve lepote ove planine, a svaki turista koji se odluči da bar jednom iskoristi pešačke staze na Kopaoniku i upozna zaista ovu planinu u svoj njenoj lepoti, uvek poželi da se ponovo vrati i uživa u svim lepotama koje Kopaonik krase već vekovima.

Ukoliko ste i vi raspoloženi za pešačke ture, Kopaonik vas očekuje svakoga dana u godini, da upoznate sve njegove pešačke staze i da šetnjom po vrhovima Kopaonika bacite pogled na čitavu Srbiju i divne pejzaže koji vas svakako očekuju ovde.