Kada dođete na Kopaonik žičare centar povezuju sa svim ski stazama koje postoje na ovoj planini, radno vreme žičara na Kopaoniku prilagođeno je potpuno potrebama svih ljubitelja skijanja. Zato je za Kopaonik žičara linija života, jer omogućava skijašima da dođu do staza na kojima mogu da uživaju u svim blagodetima snega i sportova koji se na njemu odvijaju.

Radno vreme žičara na Kopaoniku počinje u 9 ujutru i završava se, u zavisnosti od doba godine, u periodu između 15:30 u decembru, do 17 časova u aprilu mesecu.

Ako vam je potrebna žičara za Kopaonik cena je više nego prihvatljiva, veoma pristupačna za sve one koji žele brzo i sigurno da stignu na željenu ski stazu i da provedu jedan uzbudljiv dan u savladavanju prepreka na svim ski stazama Kopaonika. Žičara je vrlo praktično prevozno sredstvo do samog vrha staze, kojim možete da uštedite vreme i smanjite napor, kako biste maksimalno mogli da uživate u skijanju.

Kopaonik je prava planina za ljubitelje skijanja i uživanja u ostalim zimskim sportovima.

Na Kopaoniku postoje 24 žičare, koje su na raspolaganju svim posetiocima, koji uživaju u pravom avanturizmu i svim lepotama ove planine. Sami kapaciteti žičara na Kopaoniku dovoljni su da isprate zahteve svih turista u sezoni, jer se u jednom satu može prevesti i više od 33 hiljade skijaša na željene ski staze ili druga mesta na Kopaoniku. Žičarama je Kopaonik dobro povezan, a do početnih stanica žičara postoji organizovan prevoz koji redovno dovozi sve turiste koji bi da probaju vožnju žičarama.

Za Kopaonik rad žičara je jedan od osnovnih razloga zbog koga poslednjih godina sve veći broj turista tokom zimske sezone odlazi na ovu planinu, tako da je posećenost sve veća, a broj zaljubljenika u Kopaonik iz inostranstva raste iz godine u godinu. Ukoliko i vi želite da se oprobate u skijanju, da zimski odmor provedete aktivno i budete zadovoljni, dođite na Kopaonik, probajte sve žičare koje vam stoje na raspolaganju i verujemo da nijedno dosadašnje iskustvo neće moći da se meri sa tim. Kopaonik je planina koja nudi mnogo toga svim posetiocima, a samo nekoliko dana provedenih na njoj može da vam pokaže zašto je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Srbiji. Obiđite celu planinu žičarama i uživajte u svim lepotama koje Kopaonik nudi, za jedno nezaboravno iskustvo i uspomene kojih ćete se rado sećati čitavog života.