Kada planirate odlazak na Kopaonik seoski turizam vam možda nije prva ideja koja vam padne na pamet. U poslednjih nekoliko decenija seoski turizam na Kopaoniku je u ekspanziji, pa ne bi trebalo da vas iznenađuje što u okolini Kopaonika danas ima toliko malih sela koja su specijalizovana za pružanje brojnih usluga svim turistima koji posete ovu planinu, u potrazi za odmorom, uživanjem i avanturom.

Seoski turizam na Kopu postaje sve više popularan jer pruža posetiocima jednu drugačiju dimenziju odmora, potpuno opuštanje u jednom tradicionalnom ambijentu i uživanje u starim, domaćim gurmanskim specijalitetima, od kojih su neki davno zaboravljeni.

Mnoga manja mesta u blizini Kopaonika uočila su svoju šansu da kreiranjem zanimljive, drugačije ponude, pravog seoskog ambijenta mogu da privuku turiste koji žele da upoznaju jedan drugačiji način života, da se vrate decenijama unazad, da odmore od savremene tehnologije i modernih odmarališta, i da u potpunosti napune baterije za sve predstojeće obaveze.

Kada vidite kako su uređeni apartmani u seoskim gazdinstvima, koju uslugu dobijate po veoma povoljnim cenama, na koji način možete da isplanirate jedan drugačiji odmor, verujemo da ćete biti oduševljeni i da ćete poželeti da se ponovo vratite u ova divna sela na obroncima Kopaonika.

Svako selo ima neku zanimljivost po kojoj je poznato, a koja vam može biti interesantna i jedan od razloga da ga posetite. Možete uživati u pravim drvenim kućicama, starim predmetima koji su se koristili pre nekoliko vekova, u hrani koja je pripremljena potpuno na tradicionalan način, u starim glinenim posudama, i još mnogo toga sela u okolini Kopaonika mogu da ponude svim ljubiteljima seoskog turizma i ovog vida odmora. Seoski turizam na Kopaoniku privlači veliki broj posetilaca i omogućava jedan drugačiji vid odmora, u poređenju sa onima koji su na Kopaoniku popularni.

Ukoliko želite mir i tišinu, da upoznate prirodu u svoj njenoj lepoti, ukoliko želite da se odmorite maksimalno, preporuka svih turista koji su posetili Kopaonik svakako jeste seoski turizam. Uživajte i vi u svim tradicionalnim lepotama, opustite se uz domaće proizvode i ljubaznost meštana, verujemo da će vam prijati.

Za Kopaonik seoski turizam je budućnost, jer će ova grana turizma doživeti pravi bum narednih godina, a Kopaonik je pravo mesto na kome možete da uživate u svim lepotama i prednostima seoskog turizma, koji postaje sve značajniji u poslednje vreme, posebno na teritoriji Srbije i okruženja.