Ukoliko su vam potrebni instruktori Kopaonik je zaista bogat školama skijanja, koje možete pohađati tokom sezone na ovoj planini. U pitanju je najpopularniji zimski sport, u kome uživa veliki broj turista svake godine, pa su sve škole i instruktori skijanja obezbedili povoljne ponude, različite programe i opremu koja vam je neophodna ukoliko želite da se bavite ovim sportom.

Svi instruktori na Kopaoniku imaju odgovarajuće licence i sertifikate koji potvrđuju njihovu stručnost, a s obzirom da se svaki od njih ovim poslom bavi i po više godina, onda su iskustvo i stručnost zagarantovani.

Jedna od najvećih i svakako turistički najznačajnijih planina u Srbiji jeste Kopaonik, koji se nalazi na samom jugu Srbije i poslednjih godina privlači veliki broj posetilaca, koji žele da zadovolje najrazličitije zahteve svojim dolaskom ovde.

Svejedno da li želite odmor i opuštanje, ili biste da uživate u zimskim sportovima, ili vas privlači planinarenje, sve to i više od toga možete doživeti na Kopaoniku. Ono što je poslednjih godina posebno aktuelno jesu neke zanimljivosti, kao što je snowbording, bob na šinama, ili čak i jahanje, a za sve one posetioce koji nisu vični u ovim sportovima, a želeli bi da probaju, postoji veliki broj škola i instruktora koji mogu u tome da vam pomognu.

Ukoliko ste pre ljubitelj ekstremnijih varijanti, onda vam možemo preporučiti snowbord, a broj instruktora za ovu vrstu sporta raste iz godine u godinu. Ono što je svakako velika prednost jeste da svi instruktori maksimalno vode računa o vašoj bezbednosti, o tome da ste prošli adekvatne pripreme pre nego što ste se upustili u osvajanje ski i snowbording staza, kao i da ste u potpunosti spremni da se samostalno spuštate niz snežne padine.

Pored ovih navedenih sportova, ako vam je potreban instruktor za jahanje, bob na šinama, planinarenje, i slično, i ti instruktori Kopaonik posmatraju kao svoju kuću, tako da ih možete angažovati kako biste sebi organizovali zimovanje onako kako ste želeli. Sve informacije o instruktorima možete dobiti od turističke agencije sa kojom putujete, a ukoliko putujete u samostalnoj režiji, možete potrebne informacije dobiti na licu mesta, u smeštaju u kome budete odsedali.

Nemojte da pokušavate sami vratolomije na snegu, posebno ukoliko niste pravi eksperti u zimskim sportovima. Angažujte instruktore i upoznajte Kopaonik iz jedne drugačije perspektive, verujemo da ćete uživati.