Na planini Kopaonik planinarski domovi su uglavnom smešteni u blizini žičara, skijališta i drugih centralnih mesta na planini, kako bi svi posetioci bili u toku sa dešavanjima.

Međutim, ukoliko ste ljubitelj prirode i pre želite da upoznate delove Kopaonika koje do sada niste, da se upoznate sa predelima na kojima se nalazi skoro netaknuta priroda, svaki planinarski dom na Kopaoniku organizuje brojne izlete i posete različitim znamenitostima, kako bi svim posetiocima pružio jedan drugačiji pogled na ovaj divni planinski masiv, koji se prostire u južnim krajevima naše zemlje.

Kopaonik je jedna od planina u Srbiji na kojoj je planinarenje omiljena aktivnost svih posetilaca. Iz tog razloga na Kopaoniku se može naći veliki broj planinarskih domova, koji mogu da ugoste sve one znatiželjne posetioce, koji žele da se oprobaju u planinarenju, ali i za sve one iskusne, kojima je osvajanje vrhova Kopaonika prava zabava i avantura.

Svaki planinarski dom je opremljen svim potrebnim elementima, koji vaš boravak mogu da olakšaju i ulepšaju. Za Kopaonik planinarski dom je pravo mesto gde se može doživeti sva lepota ove planine, gde se ona može najbolje upoznati, sa svih strana.

Ako tražite za Kopaonik smeštaj planinarski dom može biti najbolji izbor za vas. Mogućnosti su neograničene, pa možete samo uzeti smeštaj u planinarskom domu i sami pripremati obroke, a postoji i mogućnost da se potpuno opustite i uživate u pravim specijalitetima ovog kraja.

Kada jednom posetite bilo koji planinarski dom na Kopaoniku, verujemo da ćete svaki sledeći put poželeti da doživite isti osećaj i da se prepustite prirodi i čarima ove planine, koje vas obuzmu svaki put iznova, kada je posetite. Iako je godinama unazad veoma posećena, Kopaonik je planina koja uvek ima mnogo iznenađenja za svoje posetioce, koja uvek ima neku skrivenu tajnu koju treba otkriti i neku lepotu koju treba videti.

Planinarski domovi na Kopaoniku svim zainteresovanima nude veoma povoljan smeštaj, ali i brojne prateće usluge, tako da verujemo da ćete uživati u svakom trenutku koji ovde provedete i da ćete svake naredne godine poželeti da dođete opet, samo da se podsetite svih tih divnih dana koje ste proveli u planinarskom domu na Kopaoniku, jedne zime ili jednog leta, gde ste upoznali prirodu za koju ste verovali da više ne postoji…