Za Kopaonik ski lift je jedno od osnovnih prevoznih sredstava, koje morate koristiti ukoliko želite da se bavite skijanjem na ovoj planini. Ski liftovi na Kopaoniku njegov su zaštitni znak, to su sredstva koja omogućavaju korišćenje ski staza u punom kapacitetu, kako bi se priredio pravi skijaški ugođaj svim ljubiteljima ovog zimskog sporta.

Skijaški centar na Kopaoniku je najveći ski centar u Srbiji, ali i svakako jedan od većih u ovoj evropskoj regiji. S obzirom da su obronci ove planine oko pola godine prekriveni snegom, to daje velike mogućnosti za razvoj ski turzima u ovoj oblasti.

Da bi svi ljubitelji skijanja mogli da dođu do ski staza, neophodni su ski liftovi. Velika prednost Kopaonika jeste u tome što su ski liftovi vrlo funkcionalni, dobro povezani sa svim ski stazama i omogućavaju jednostavno penjanje do željene lokacije. Kada dođete na Kopaonik ski liftovi koji su vam na raspolaganju su sledeći:

  • Dva vučna ski lifta, kojima se može prevesti 2.400 skijaša po satu
  • Osam ski liftova (koji se popularno zovu tanjiri zbog svog oblika) koji mogu da prevezu i do 6.500 skijaša po satu
  • Tri ski lifta koja su vezana.

Ono što bi trebalo napomenuti jeste da su svi liftovi odlično obezbeđeni, savršeno bezbedni i prilagođeni potpuno svim korisnicima. Kapaciteti žičara i ski liftova na Kopaoniku su preko 33 hiljada skijaša po satu, tako da svako može naći svoje mesto ukoliko želi da uživa u pravoj avanturi skijanja niz padine Kopaonika.

Svaki lift ima svoje posebno ime (Karaman, Malo jezero, Marine vode, Jaram, Mašinac, i slično), a veza sa svim ski stazama je veoma dobra, tako da možete samo da se opustite i uživate. Svaki ski lift na Kopaoniku je proveren i testiran, tako da možete biti sigurni da se potpuno bezbedno njime možete voziti.

Ovaj sistem ski liftova i žičara jeste ono što Kopaonik preporučuje kao najbolje mesto za vaš zimski odmor, za uživanje u svim zimskim sportovima i za vožnju koju nećete zaboraviti.

Kad dođete na Kopaonik, iako niste skijaš, provozajte se ski liftovima, da doživite jedno nezaboravno iskustvo, koje će vam verujemo ostati dugo u sećanju. Kopaonik je planina koja može da vam ponudi sve lepote i uživanja, a na vama je da rešite da svoj naredni odmor provedete ovde, da upoznate ovu divnu, srebrnu planinu i da proverite zašto je svi turisti obožavaju.