Za Kopaonik snowboard je vremenom postao prava avantura, tradicija koja se održava godinama i u kojoj mogu da uživaju svi ljubitelji ovog ekstremnog sporta. Za ljubitelje snowboardinga na Kopaoniku postoji pravi Kopaonik snowboard park, koji je prava atrakcija za sve ljubitelje ovog zimskog sporta. Ovo je najveći park ove vrste kod nas. Dužina staze je oko pola kilometra, a park je opremljen najmodernijom rasvetom, signalizacijom, svom potrebnom opremom, koja je neophodna da u ovom sportu mogu uživati kako pravi profesionalci, tako i početnici.

Zimski sport koji postaje sve popularniji poslednjih godina i na našim prostorima jeste snowboard. Jedna od planina na kojoj je ovaj sport veoma zastupljen jeste Kopaonik, tako da u poslednjim godinama sve veći broj turista tamo odlazi upravo iz razloga što postoje idealni uslovi za bavljenje snowboardingom.

Ono što je svakako veoma važno prilikom bavljenja snowboard aktivnostima, jeste dobra fizička priprema pre svega. Ovo je izuzetno zahtevan sport u fizičkom smislu, pa je potrebno da budete veoma izdržljivi i u dobroj kondiciji ukoliko zaista želite da isprobate ovaj sport na Kopaoniku.

Za Kopaonik snowboarding postaje sve značajniji sport, pa se danas u ovim krajevima može naći veliki broj škola koje se bave organizovanim obukama svih koji žele da se u ovom sportu oprobaju, a u zavisnosti od vašeg prethodnog iskustva, možete organizovati časove za početnike, za naprednu kategoriju, za usavršavanje, ali postoji i dečija školica snowboardinga tako da vaši mališani mogu da se oprobaju u ovoj zanimljivoj disciplini.

Ako odlučite da dođete na Kopaonik snowboard je svakako nešto što morate da probate, ako volite adrenalin i zimske sportove, ako volite izazove. Postoji veliki broj instruktora i učitelja koji vam mogu biti na raspolaganju prilikom uživanja u ovom sportu, tako da se bez brige možete prepustiti čarima ovog fenomenalnog zimskog sporta.

Na Kopaoniku možete naći i svu potrebnu opremu za snowboarding, ali i brojne staze prilagođene ovom sportu. Usudite se i vi, dođite na Kopaonik, jer vas Kopaonik snowboard park očekuje sa nestrpljenjem, da isprobate sve moguće poduhvate u snowboardingu i možda jednog dana postanete pravi ekspert u ovom sportu. Ako ste ljubitelj snowboardinga, Kopaonik vas očekuje da istražite sve njegove predele i snowboard staze.